SakariJSaarilahti

Olisiko aika esittää anteeksipyyntö?

"Hussein al-Taee myöntää kaikki törkeät Facebook-kirjoituksensa: Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen"

KAIKKI kirjoituksensa. Selitykset on nyt selitetty.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ec1b28e2-3b94-4208-891f-73d048607b06?_ga=2.76010710.277293366.1556533647-12295954.1552307576

Muistaakseni US Puheenvuoro -sivustolta bannattiin eräs kansalaisaktivisti, joka nosti al-Taeen kirjoituksia esiin. Olisiko nyt aihetta esittää anteeksipyyntö myös hänelle, US :n puolesta?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (142 kommenttia)

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Hussein al-Taeen kohdalla on monta kysymystä avoinna. Ensimmäisinä nousevat mieleen

1) kuka hän todellisuudessa on?
2) voiko hänestä muodostua kansanedustajan tehtävässä toimiessaan turvallisuusriski, lähinnä hänen ulkoparlamentaaristen kytkentöjensä vuoksi?
3) miksi media ei uutisoinut hänen toimistaan jo ennen vaaleja, vaikka hänen aikaisempi toimintansa oli ilmiselvästi myös median tiedossa?
4) millainen mainehaitta hänestä mahdollisesti muodostuu Suomen harjoittamalle rauhantyölle?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Harmittaako, kun absoluuttisesti kaikki mahdolliset asiaan liittyvät kysymykset on nyt ryhdikkäästi selvitetty:

https://www.rauhantaee.fi/blogi/hussein-al-taeen-a...

Tämä kaveri on henkisesti päätään pitempi kaikkia niitä salaliittoteoreetikkoja, jotka häntä vastaan innokkaimmin ovat hyökänneet.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Ryhdikkäästi? Oliko ryhdikästä olla tunnustamatta näitä kirjoituksia useampi viikko? Oliko ryhdikästä haukkua Anter Yasaa? Oliko ryhdikästä väittää näitä syytöksiä mustamaalaukseksi? Oliko ryhdikästä vältellä toimittajia viikkokausilla? Oliko ryhdikästä kirjoittaa tuota kirjoitusta useampi viikko lakimiehen kanssa?

Anteeksipyyntö on kyllä taidokkaasti kirjoitettu. Miksi Al-Taee:ta pitäisi uskoa nyt? Hän on valehdellut täysin tietoisesti siitä asti kun hän tuli valituksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

4 kk.pikakampanjaa kun kaveria alettiin mainostamaan sdp:n kannattajille ja muille suomalaisille .Tyyppihän nostettiin mediaan puskista.Piti jostakin ne maahanmuuttajien/sossujen äänet haalia.On sitten toiminut ennakkosensuuri suomessa,jota sdp:n huovinen ajoi takaa jo vuosia sitten suomeen,kun saksassa sdp poliitikko jäi kiinni lapsipornosta ja sensuuria alettiin suomeenkin nettipoliisien avustamana ajamaan.

On vaan sensuuri iskenyt vääriin henkilöihin ja siitä on tullut keino vaientaa faktojen kertojat eliitin tarpeita varten.Ennen vaalejahan jo sdp:tä mainostettiin mediassa kokoomuksen ja vihreiden kera vaalien voittajina.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja Voutilaisella on siis VARMA tieto siitä, että tuo kirjoitus on tehty yhdessä lakimiehen kanssa. Voutilainen, tarkistappa Uuden Suomen keskusteluohjeet.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #27

Ja arvon Granlund sitten varmaan osoittaa sen kohdan niistä keskusteluohjeista mitä olen rikkonut.

"Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä." Jos viittaat tuohon, niin on kyllä ihan perusteltua uskoa siihen että lakimies on käynyt tuon kirjoituksen läpi. Ei Al-Taee tyhmä ole.

https://www.anteryasa.fi/sdpn-hussein-al-taee-vast...

"Lopeta lakitoimet, sillä häviät ne."

"Olen saanut tietoa, että olet jo ottanut yhteyttä lakimieheesi."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hienoa jos on viisastunut muutaman viime vuoden aikana. Noin nopea viisastuminen on peräti vaikuttavaa. Selvästikin hän osaa kielenkäytön nyanssit hyvin, mihin sitten käyttääkään taitoaan. Etenkin jos on täysin yksin tuon kirjoittanut.

Onnittelut myös demareille siitä että heillä on katto korkealla ja seinät leveällä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#J-P
Miksi ihmeessä?
Nyt vain odotellaan mikä on lopputulema.
Anter Yasa saa Rinteeltä varmaan kiitosta. Onhan hän sentään entinen demari.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#2

Hyvä, jos on selvitetty. Uskon kuitenkin, että näissä asioissa riittää selviteltävää vielä pitkäksi aikaa. Aika näyttää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jotenkin ei yllätä, että ihmiset jotka ovat pitäneet Suomeen usean turvallisen maan läpi saapuneita turvapaikanhakijoita hädänalaisina uskovat sitten tämänkin.

Osa suomalaisista on hyvin naiveja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Päätään pitempi valehtelijana ja uusien selitysten keksijänä? Sitten kun kaikki aikaisemmat valheet, väistelyt ja selitykset on käytetty loppuun, onkin aika tulla ”ryhdikkäästi” myöntämään aikaisemmin kielletty.

Al-Taee on täysi tuuliviiri, jonka sanaan ei pidä luottaa. Tuolle nyt ei pitäisi antaa vastuuta edes lounasravintolan valitsemisesta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lisäksi kannattaa muistaa että hän on tahallaan jättänyt kertomatta näistä kirjoituksistaan demareille, äänestäjille ja CMI:lle. Todella luotettava kaveri.

Mikähän kiljuminen täällä Suomessa olisi käynnissä jos al-Taee olisi persu? Eivätkö nämä al-Taeen puolustajat edes häpeä? Onko siis kaikki nyt tutkittu ja kuitattu? Monissa noissa nyt myönnetyissä viesteissä voi kyse olla kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja osa ei ole rikosoikeudellisesti vanhentunut.

No, kohtahan se nähdään, mitä valtakunnansyyttäjänvirasto tekee. Kylläpä lakimies antoi kaverille surkeita neuvoja jos kehotti tunnustamaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Muistaakseni US Puheenvuoro -sivustolta bannattiin eräs kansalaisaktivisti, joka nosti al-Taeen kirjoituksia esiin. Olisiko nyt aihetta esittää anteeksipyyntö myös hänelle, US :n puolesta?
"

Jopa ne pahimmat olivat sittenkin totta ja tuossa oli vain osa. Tuomio tullee monista elleivät ole vanhentuneita.

Uuden Suomen uskottavuuden takia olisi syytä pyytää Anter Yasalta anteeksi ja palauttaa kirjoitusoikeudet. Tuntui olleen sittenkin hyvin oikeassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikä tuomio? Arveletko, että Mark Zuckerberg nostaa kunnianloukkauskanteen, vai oliko jokin ajatusrikos mielessäsi?

Uuden Suomen ja Anter Yasan suhde on yhtä salaperäinen kuin kaikki bannitapaukset. Toivon tietysti, että kaveri saa vastaisuudessa taas kopioida blogiavauksensa tännekin, vaikka löytyväthän ne täältä:

anteryasa.fi

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ota rauhallisesti. Tutkinta on jo käynnissä. Hänellä on sananvapaus, mutta Suomen laki tuntee ilman mitään uusia vihapuhelakejakin keinot, joilla ihan kaikenlaista ei suvaita.

Mitä Yasaan tulee, niin aina en itse asiassa pidä hänen tavastaan kirjoitella. Mutta mikäli banni Puheenvuoroon tuli tästä jutusta, missä hän ilmeisesti oli hyvin oikeassa alusta alkaen, niin pitäisi jotain vastuuta olla Uudella Suomellakin. Moni äänestää jaloillaan mikäli kohtelu näyttäytyy liian epäoikeudenmukaiselta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Höpö höpö, esitutkintaa ei ole aloitettu. Jos olisi, Puheenvuoron prokuraattorit olisivat siitä kilvan uutisoineet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

No kyllä sinäkin demarina jaksanet odotella. Muista myös pyhä lupauksesi erota demareista mikäli SDP menee koskaan hallitukseen persujen kanssa :)
Arvopohjista ainakin on turha puhua, jos oli aikaisemminkaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #18

Se oli Halla-ahon persujen kanssa, mutta muistan kyllä : )

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sakari Saarilahti kirjoitti:"Olisiko nyt aihetta esittää anteeksipyyntö myös hänelle, US :n puolesta?"

Ihmettelen syvästi. Miksi ihmeessä?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Se on sitä aitoa ja tehokasta katumista kun ensin ei muisteta mitään, sitten muistetaankin vähän ja lopulta kaikki.

Ihan vaan vähän menee pohja selittelyn aitoudelta. Mutta onneksi vain vähän.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onneksi kaverin vaalikampanjan aikana sen vetäjä/kannattaja mainosti kuinka HYVÄMUISTINEN tyyppi on.Sitä oikein painotti.Valikoiva muisti,sehän se tai alkava dementia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Ainoa oikea ratkaisu on se,että tyyppi jättää kansanedustajan paikkansa välittömästi"Juuri näin.On omituista kuinka ahtisaaren "rauhajärjestö"on ottanut tyypin siipiensä suojaan v.2014 .Taitaa olla koko veronmaksajien 55% rahoittama kerho sdp:n suojatyöpaikkalaisten turvasatama siellähän se urpilainenkin on .Tämän tyypin vaimokin siellä häärää.

Tämä sdp:n entisen presidentin oma kerho eli eliitin oma "rauhanjärjestö"ei ole mikään tuomio-istuin joka päättää siitä,onko vihapuheen ja rasismin jne.sanomaa levittävä tyyppi sopiva vaiko ei suomen eduskuntaan tai politiikkaan ylipäätään.

Jos joku muu politiikassa oleva olisi tällaisia kirjoittanut,tai ihan normi suomalainenkin ,ei mitkään anteeksi pyynnöt riittäisi,vaan sakkoja,linnaa jopa tulisi.Kuka käski mediaa vaikenemaan ?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

No jaa, Halla-aho pääsi vastaavien kirjoitusten ansiosta Suomen toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajaksi. Täytyy vain toivoa, ettei demarit tee moista "peliliikettä" kun tuo Rinne on vähän värittömän oloinen.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Kuinka monen valtion päämiehen tappamiseen Halla-aho olikaan kehoittanut/haaveillut?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #19

Ei yhdenkään,eikä istunut missään rauhanjärjestössä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #19

Lasketaanko toive siitä että Kreikkaan saataisiin sotilasjuntta tuohon kategoriaan? Sotilasjuntilla kun on vähän tuon suuntaisia toimintatapoja, siis sen lisäksi että liiskaavat niitä lakkoilijoita ja mellakoitsijoita panssarivaunuilla?

Pääosin Halla-ahon vihan kohteet toki ovat lähempänä.

Mutta ei keskitytä Halla-ahon sanomisiin tai unelmiin. Kyse on vain siitä, että meillä on kaksi vähän samanlaisilla lausunnoilla kohuja synnyttänyttä. Odotan mielenkiinnolla näkyykö perussuomalaisten ja demareiden välillä isojakin eroja sen suhteen mitä siedetään ja mitä ei.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #25

Juu ei, toiset ovat selväsanaisia facebook/twitter/mitälie -postauksia joita ei voi pahalla tahdollakaan ymmärtää väärin kun taas toisessa vaakakupissa on pääasiassa asiayhteyksistään irrotettuja lauseita jotka toki kuulostavat varsin rajuilta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #32

Miksi selittelet? Kyllä Halla-ahonkin tekstit aika selkeitä olivat aikoinaan. Toki mukaan voisi vetää sen, että demari ainakin ilmoittaa katuvansa, mitä Halla-aho on vältellyt.

Mutta ihan oikeasti, ovat kirjoitelleet tyhmyyksiä. Mielenkiintoista asiassa on miten eri puolueissa niihin reagoidaan. Perussuomalaisissa ensin tuli pientä moitetta jonka jälkeen tuuli kääntyi ja kirjoittelija nousi puolueen johtoon. Miten käy demareiden tapauksen kanssa? Veikkaisin, että pienillä moitteilla pääsee, jonka jälkeen tuo arvoonnousu jää tapahtumatta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tervehdys. Asia ei ole palvelun ylläpitäjän näkökulmasta aivan yksiselitteinen. Katsomme nuo bloggaukset läpi tänään saadun uuden tiedon valossa.

Sen voi toki jo tässä sanoa, että Anter Yasa on tehnyt ansiokasta työtä tuomalla esiin epäkohdan, joka kansanedustaja Hussein al-Taeen tekemisiin takavuosina liittyy.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No kuinka moniselitteinen se on tarkalleen ottaen?

Eikö kyseessä oleva al Taeen tapaus kuitenkin ollut syy kirjoitusoikeuksien pois ottamiseen? Jos syy oli joku muu, niin ei sitten mitään... kunhan näissä bannauskäytännöissä olisi jokin logiikka.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#16

Reilua, kiitokset Markku Huusko!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onko tällaisissa tapauksissa anteeksipyyntö ikinä riittänyt? Luultavimmin tämäkin kohu jatkuu, jatkuu ja jatkuu, kunnekka kohun kohde eroaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eräissä muissa yhteyksissä olen ollut sillä kannalla, että tietyn yhteisön käytänteitä olisi muutettava siten, että anteeksianto tapahtuisi vasta oikeuden tuomion jälkeen. Ehkä tämä olisi sovellettavisa tähän al-Taeen tapaukseenkin.
Näen tässä myös lähellä rasismin lietsonnan, jos al-Taee ei pääse vihapuheistaan oikeuteen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei eduskunnasta niin vain erota sen sai tuta Marjatta Stenius-Kaukonen (vas.liitto) kun pyysi eroa 1994 eduskuntatyöstä turhautumisen vuoksi, eroa ei myönnetty. Enkä ymmärrä miksi Ta-een pitäisi erota, eihän hän mihinkään rikokseen ole kansanedustajana ollessaan syyllistynyt, vai onko?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllähän al-Taeen pitää erota, kun dosentti Johan Bäckman on häntä siihen tänään kehottanut.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jopa dosentti osaa erottaa todella sairaat kirjoitukset ja mielipiteet, kaikki eivät tähän pysty.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ai, no jos dosentti Bäckman on vaatinut eroa, niin alan oikeasti uskoa todella tehokkaaseen al Taeen katumiseen. Aika usein kun ottaa 180-astetta eri kannan kuin tuo Suomen anti-Batman eli Bäckman, niin osuu ainakin lähelle maalia/totuutta. Vai onkohan tuo Bäckmanin false flag yritys - ehkä hänestä on tullut aikaisempaakin kierompi ;)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä pitää kummastella näitä, joiden mielestä ihminen ei voisi tai saisi muuttua ja kypsyä ihmisenä.

Onko perusteena koulukiusaamistyyppinen touhu? Kiva hakata hakattua? Onko kiusaamisen syynä etninen alkuperä? Vai mikä tekee siitä niin hauskaa huvia?

Ja saman kysymyksen voisi esittää medialle.

Moni täälläkin vetoaa Allah-ahoon. Hän ei kuitenkaan ole katunut eikä pyytänyt mitään anteeksi. Eikä siis muuttunut ja kypsynyt ihmisenä, vaikka on olennaisesti merkittävämmässä poliittisessa asemassa kuin rivikansanedustaja al-Taee.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Rehellistä poliitikkoa näinä aikoina äänestää varmaan moni mielellään, kuten myös sellaista joka ei käytä anteeksipyyntöjä politikoinnin välineenä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hän voi mieltään muuttaa, hän voi saada anteeksi kirjoituksia, mutta ei ainakaan minun luottamusta saa noin korkeaan/tärkeään tehtävään!

Ei Siinä mitään, jos on jonkun yhtiön johtajistoa tai mitä tahansa, mutta nyt puhutaan kansanedustajasta!

Ja siitä miksei tätä otettu ilmi ennen vaaleja. Siinäpä olisi saanut ihmiset itse määrittää onko luottamus kohdallaan ja äänestävätkä häntä. Nyt tämä menee väärinpäin, eikä ihmisien luottamusta enää voi testata...

+ Vielä se että yritti kiertää ja kaartaa totuutta, olisi HETI tullut myöntämään asian, olisi ihmiset voinut enemmän vaikuttua!

Mutta mielenkiintoista nähdä mitä SDP tekee. Hehän haukku persuja ynm. henkilöitä mielipiteistä, kirjoituksista. Nyt on sellainen omassa puolueessa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olisitko samaa mieltä, jos vastaavaa olisi tapahtunut sinun äänestämässäsi puolueessa?

Käsi sydämelle.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #42

Sanotaan vaikka Hakkarainen. Itse tahtoisin hänet pois persujen listalta, mutta en pysty asiaan vaikuttamaan, joten olisin samaa mieltä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mark höpisee koulukiusaamisesta ja puhuu halventavasti nimittäen samalla allah-ahoksi kansanedustajaa (joka oli koulukiusattu). Olet varmasti ylpeä moraalistasi. H-a on myös katunut joitakin tekstejään, ja toisaalta miksi katua niitä joissa näkee edelleen pointtia? Olen varmasti suurimman osan lukenut ja loputtomat tulkinnat niistä.

Al Taee on eri asia ja tietenkin saa ja pitää muuttua myös hänen. Pitää antaa myös mieluusti anteeksi. Mikäli totaalinen muuttuminen on tapahtunut vain muutaman vuoden aikana, on se muutos ollut niin vaikuttavan nopea muutos ettei ihme jos kaikki eivät purematta niele. Jatkoteot monille ratkaisevat. Olen iloinen mikäli on päässyt mm. homovihamielisistä, juutalaisvastaisista jne. haluistaan eroon eikä toivo ihmisten murhaamista enää. Se on sentään aloituskohta varmasti.

Ehkä tuo lähtökohta olisi kuitenkin pitänyt kertoa paria viikkoa aikaisemmin, ennen eduskuntavaaleja. Oletan kuitenkin että uutisoinnin ajankohdassa kyse oli sattumasta, koska muuten olisi taas vaikeampaa luottaa valtamediaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#37
Ääniä kyllä sai aika paljon joten ihmiset eivät ehkä ole pitäneet oikeudessa nuijittua tuomiota perusteltuna.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.A:"
joiden mielestä ihminen ei voisi tai saisi muuttua ja kypsyä ihmisenä."

Moni täälläkin vetoaa Allah-ahoon.
menneisyyden hölmöilyt, Allah-aho ei.
Halal-aho on saanut tuomioitakin.

Kyllä sitä oikeasti toivoisi, että tälläkin alustalla jotkut jo pikku hiljaa alkaisivat osoittaa sitä kypsymistään, mutta kaitpa se hyväksyttävä, että toisilla vielä puberteettivaihe menossa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Otan kohteliaisuutena sen, että näin vanhaa ukkoa pidetään puberteettisena.

Kiitos siitä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #126

M.A:"Otan kohteliaisuutena sen, että näin vanhaa ukkoa pidetään puberteettisena."

Ehkä kuitenkin kyse lähinnä henkisestä iästä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Mielenkiintoista al-Taeen anteeksipyynnössä on, on että hän pyytää anteeksi aiheita, joita hänen oikeistokonservatiiviset kriitikkonsa eivät pyydä anteeksi, kuten homovihaa ja muuta sellaista.

Myöskään konservatiivisen uskonnon aiemmasta omaamisesta ei konservatiivikristillisten oikein kannattaisi motkottaa, elleivät sitten halua erotella oikeaa ja väärää konservatiivisuutta. Al-Taee on siis nähtävästi luopunut konservatiivisuudesta, toisin kuin jotkut hänen kriitikkonsa.

Silti al-Taeen kirkoituksissa se ei mene aivan läpi, että kyse olisi vain nuoruuden kirjoituksista, kun monista on vain muutama vuosi, vielä vuonna 2015. Al-Taee aloitti työnsä CMI:ssä vuonna 2016 eli aika nopea henkinen kasvu siinä on saanut tapahtua. Eipä silti, joskus se tapahtuu juuri silleen.

Siinä kohtaa ymmärrän al-Taeen selittelyä, että konfliktien ratkomisessa varmasti auttaa se, että on itse joutunut ottamaan neutraalin roolin ja ehkä kasvamaankin siihen.

Kannattaa huomata, että se sama työroolin ottaminen ja siihen kasvaminen on virkavelvollisuus kaikilla virkamiehillä ja muillakin työntekijöillä ja toimijoilla, aivan riippumatta aiemmista uskonnollisista ja poliittisista taustoista. Saamme täällä Puheenvuorossakin aukaista sanaisen arkkumme monesta aiheesta, esittäen radikaalejakin mielipiteitä, mutta työssä tai tehtävissä meidän täytyy toimia tehtävän edellyttämällä tavalla neutraalisti. Selvä juttu kaikille, eikö?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä tarkoittaa nyt hyvin todennäköisesti myös sitä, että tekemäni tutkintapyyntö tulee johtamaan poliisin esitutkintaan. Mitä muuta mahdollisuutta viranomaisilla enää on tässä tilanteessa kuin tehdä se, mitä laki edellyttää niiden tekojen osalta, mitkä eivät ole vielä vanhentuneet. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274789...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mikä tarkoittaa nyt hyvin todennäköisesti myös sitä, että tekemäsi tutkintapyyntö tulee johtamaan poliisin esitutkintaan?

Mediakohu?

Mutta toki asia pitää tutkia. Suvaitsemattomuus ihmisen muutosta kohtaan sen sijaa kummastuttaa. Ikään kuin kaikkien pitäisi olla ikuisesti nuori ja hölmö.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Koska al-Taee on myöntänyt kirjoittelunsa olevan totta, eikä mitään kuvamanipulaatioita.

Siksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #44

Sitten tutkitaan.

Ei pitäisi hutkia ennen.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #46

Yksi mielenkiintoinen kysymys koko jupakassa on se että miksi STT ei tutkinut tätä juttua, tämä kun oli heillä tiedossa marraskuussa 2018. Koko skandaalia ei olisi noussut ilman Anter Yasaa, myös US toimitus toimi päämääräisesti poistamaan linkit jotka johtivat Anter Yasan sivulle, minulta poistettiin yksi blogi jossa oli nämä linkit. Myös 2-3 muuta blogia poistettiin jossa olivat nämä linkit, mukaanlukien itse Anter Yasan blogit.

Sitten Huusko vielä kehtaa antaa tuollaisia ympäripyöreitä kommentteja, linkit/blogit poistettiin luultavasti siksi että Huusko ja toimittaja kaverit eivät tykänneet aiheesta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #49

Alma media ei tykännyt aiheesta. Eihän uusi suomi ole enää sama kuin niklas vainaan aikana oli.Alma media jolla on sama linja kuin STT:llä ,hesarilla,ylellä jne.kun kuuluvat samaan sensuurimediaan.Omistajien yhteiset intressit kun eivät ole siinä,että suomalaiset saavat fakta tietoa.Jo 2015 on alkanut tiettyjen ihmisten ja kirjoitusten poistaminen.Ennen sitä jo.

Nykyään täällä kirjoittaa samat naamat joiden tyhjänpäiväiset ps haukkumiset ynm.jorinat nostetaan karuselliin asti.Aikoinaan täällä oli hyviä kirjoittajia nyt ei suomi24 enää pärjää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #62

En haluaisi ajatella noin, mutta itsellekin Niklaksen aika oli parempaa kuin tämä nykyinen... ehkä nostalgiaa, ehkä ei. Pääosin seuraajanahan olen täällä ollut ties kuinka monia vuosikausia. En tiedä miten aktiiviset kirjoittajat asian kokevat. Oma rooli on ollut lähinnä osin v-mäinen, mutta yleensä ikävän asiapohjainen, kommentoija. Joillekin olen ehkä tehnyt vääryyttä, mutta en turhan monelle. Saanen anteeksi kuin al Taee tai Halla-aho tai melkein kuka nyt vain. Tai sitten en (riippuen moraalilaseista).

Nostalgian(kin) takia suosittelin kommenttiasi. Niklaksen aikaan oli mielestäni paremmin... kuten kaikki wanhat sanoisivat, ennen oli paremmin (ainakin jotkut asiat).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

"Aikoinaan täällä oli hyviä kirjoittajia." Minä muistan sen ajan. Uusi Suomi tuli silloin minulle paperilehtenä kotiin. Paavo Haavikko kirjoitti hyviä kolumneja. Se oli 1980-luvulla se.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #49

STT-Hallitus
Kaupallinen johtaja Petteri Putkiranta, Helsingin Sanomat (pj)
Vastaava päätoimittaja Pekka Mervola, Keskisuomalainen (vpj)
Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Helsingin Sanomat
Kustantaja, vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat
Vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, Yleisradio
Vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Tomi Einonen, MTV Uutiset, Mediahub Helsinki

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #46

Oletko, Mark, kuullut sellaisesta, kuin "radikalisoituminen"? Erääseen uskontoon, jota ei voi mainita, liittyy tällainen ilmiö. Taannoin tällaista ei tarvinnut täälläpäin pelätä. Entä nykyjään?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kuka takaa että al-Taee muslimina on oikeasti muuttanut mielipiteitään, esim. homoista tai juutalaisista?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #99

No ei kukaan. Takaako joku sen että onko esim. vastikään ensimmäistä kertaa eduskuntaan noussut pahoinpitelystä tuomittu Jukka Mäkynen parantanut tapansa? Hän oli kapakassa lyönyt miestä kasvoihin sillä seurauksella että uhri oli menettänyt tajuntansa ja saanut kallonmurtuman. Syynä oli vissiin "poliittiset erimielisyydet" humalaisten kesken.

Ja kyllä. Muistakin puolueista löytyy rötöksiä tehneitä...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #99

Tämä on aika vaikea kysymys.
Taqiyya kun antaa oikeutuksen puhua vääräuskoisille ihan mitä vaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Hei. Pyydän poistumaan kommenttikentästä. Emme tykkää valemedioista." - Anter Yasa kiukuttelee Markku Huuskolle Twitterissä.

https://twitter.com/YasaAnter/status/1122851494896...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onko Anter Yasa mielestäsi suurikin kelmi, kun kirjoitti näistä al-Taeen ”nuoruuden harha-askelista”, joista viimeiset on postattu hänen ollessaan 32-vuotias lapsi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Hehheh, sinähän täällä esittelit kuvakaappauksista väärennösteorioita ja olet omien puheittesi mukaan kuulunut al-Taeen taustajoukkoihin, mitä sekin nyt sitten tarkoittaa.

Tiedoksi, että Yasa oli se henkilö, joka teki Suomen lehdistön puolesta sen, mitä pitikin tehdä. Nyt tekopyhä Huusko yrittää kiillottaa kilpeään jälkiviisauksilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

Yasa on itse asiassa melko levoton hahmo. En kaikkia hänen kommenttejaan todellakaan haluaisi puolustella.

Mutta rehellisyyden nimissä hän on paljastanut mm. kaksi suurehkoa huijaria SDPn leiristä. Kaimani Rami Adham "lelusalakuljettajan" ja nyt al Taeen. Kummatkin SDP halusi pitää viimeiseen asti piilossa.

Tuo on suuri palvelus suomalaisille - on Yasa muuten lopulta mitä onkaan (en oikein saa hänestä selvää muutoin kuin että ajoittain vähintään hypomania/mania tulee mieleen). Silti, jos osuu oikeaan, niin mikäs siinä. Persoonia on monia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Loppujen lopuksi tämä ei vaikuta mitään mihinkään, ainoastaan puheenvuoroon tulee kommentteja.

Neljä vuotta kansanedustajana, ja sitten seuraavissa vaaleissa voi vaikuttaa, ei ennen sitä.

Jos nyt edes tule mitään tutkintaa tai tuomiota, sekän ei vaikuta mitään mihinkään, on siellä paljon muitakin tuomittuja.

Antti Rinteestä tulee muuten pääministeri :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Al-Taee muuttaa omien, luotettavien puheidensa mukaan Irakiin vuonna 2025, jos siellä vallitsee rauha. Olisi ilmeisesti kannattanut hieroa sitä rauhaa tosissaan, niin haave olisi toteutunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taisipa perua tuon Irakiin uuttamisen iltapäivän tiedotustilaisuudessaan. On sopeutunut niin hyvin tänne ettei muuttaminen ole enää mielessä.

"Kerroit Ylelle 2016, että haavailet paluusta Irakiin. Elääkö tämä haave edelleen vai oletko asettunut pysyvästi Suomeen?

– Rakastan Suomea, Suomi on antanut minulle paljon ja sen jälkeen, kun tulin ehdolle eduskuntavaaleissa, niin koin olevani lähtemätön osa tätä maata ja tulevaisuuden ajatukset ja haaveet muuttuivat, ajattelen, että olen tässä maassa pioneeri, joka avaa ovia tuleville sukupolville, jotta hekin voisivat asettua tähän maahan ja kulkea täällä yhdenvertaisina."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006088197.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Niin, että ”avaa ovia tuleville sukupolville”, sellaista vähän ajattelenkin...

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Demareiden islamin halaamisen hedelmiä riittää, täyskättä ootellessa.
Arvopohjaa Oulun imaamista rauhantakeeseen. Puoluerekryssä menee OK ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikilla puolueilla on rekryssä ongelmia, rikollisia ja vihapuhujia löytyy monesta puolueesta.

Sen puoleen ie kannata kyllä yhden puolueen kohelluksilla hekumoida, sillä kyllä näitä riittää. :)

Toist voi halata islamia, ja toiset ovat valmiita koko islaminuskoisen väestön tuhoamaan, meitä on moneksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onneksi Altaee on pistänyt vielä paremmaksi. Somalit on terroristeja, juutalaiset on idiootteja, hirtetään kuningas jne... Ja nuoruudessaan mukamas ollut vihainen, hah hah. Viisi vuotta sitten. Syy poskiontelot?

https://yle.fi/uutiset/3-10760079

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku kirjoitti facebookissa ja kehotti eliminointitehtäviin Punaista Ristiä kohtaan, siitä rapsahti tuomio.

Tuomiopäiviä on niin monella vielä edessä :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, tuohan tietenkin nollaa täysin al-Taeen vastuun omista kirjoituksistaan. Paljonko sarjakuristajan teot laittavat vastuuta peräti miinukselle?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Tuomiopäiviä on niin monella vielä edessä :)
"

Olisi sinullekin oikeudessa paljon Uuden Suomenkin takia mikäli joku viitsisi.. mutta olet enemmän hyödyksi noin :)

Liikaa oikeudenkäyntejä jo nytkin. Jos al Taeella ei ole venäjämielisiä kytköksiä, niin olisin ok mikäli miesparkaa ei syytetä älyttömistä parin vuoden takaisista kannoistakaan. Sama sitten kaikille muillekin.
Olen loppupeleissä melko armollinen mikäli armosta ei seuraa suurta pahaa. Uskoisin että samoin ajattelevat useat.
Kaksinaismoralismia siedän taas heikosti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpö höpö Ovaskainen, Ritalan sanomisissa ei ole ollut täällä mitään laitonta. Jos olet sitä mieltä niin put your money where your mouth is, muuten voisit perua syytöksesi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pres. Kekkonen "Pekka Peitsenä" oli sodan aikana rakentamassa "Aatun"kanssa suur-Suomea kunnes ymmärsi Suomen häviävän sodan ja yhdessä yössä "Urkista" tuli kommunistisen NL:n ylin ystävä aina kuolemeensa asti. "Nalle Whalroos" yhdessä toimittaja Leif Salmenin kanssa vaativat nuorina miehinä Suomeen kommunistista vallankumousta. Arkkipiispa Mikko Juvan suhtautuminen homouteen muuttui sinä hetkenä kun oma tytär ilmoitti olevansa lesbo. Näitä esimerkkejä ihmisen "Kasvamisesta" kyllä piisaa, paljon melua tyhjästä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tääkin kohu häipyy jo loppuviikolla, kun hallituskuviot ottavat palstatilan haltuun.

Kukaan ei muista enää Hakkaraisenkaan pahoinpitelyjä, saatikka sitten yhden antisemitismisiä kirjoituksia kirjoittajan juttuja.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Tuli vaan mieleen, että miksei ole jo koko vasemmistolaita pöyristymässä ja kollektiivisesti irtisanoutumassa Al-Taeen kirjoittelusta ja miksi mikrofoni ei ole kahvaa myöten Antti Rinteen suussa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kuten lienet huomannut, vasemmisto on ollut selittämässä yksimielisesti, että eihän tässä mitään ihmeellistä ole tapahtunut ja turhaan porua pidätte. On noudatettu sitä vanhaa neuvoa, että jos epäillään, kiistä. Jos esitetään todisteita, kiistä. Jos asianomainen myöntää, kiistä. Tapahtuipa mitä tahansa, kiistä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Lempiselitykseni on 'ihminen voi muuttua'. No tokihan voi ja muuttuukin, mutta kun kyseessä ei ole ollut teinipojan kirjoittelut vaan päälle kolmekymppisen aikamiehen, niin muutoksen todennäköisyys laskee hurjasti. Tietysti on mahdollista, että hän on nähnyt ns. valon, mutta suhtautuisin anteeksipyytelyn vilpittömyyteen lievällä skeptisyydellä.

Kyllä minäkin pyytäisin ja anoisin jos vaakalaudalla olisi niin työ, toimeentulo kuin kaverit.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #76

Voi olla muuttunutkin. En tiedä al-Taeesta kylliksi ottaakseni kantaa siihen, oliko kyseessä harkitsemattomuus, jota nyt vilpittömästi katuu, vai oliko kyseessä selvä todellisen agendan peitely vai jotakin siltä väliltä. Lähinnä kommentoin näitä veljiä vasemmalta, joiden moraali ja vaatimukset pyörähtävät 180 astetta riippuen siitä, oliko käsiteltävän meidän jengiin kuuluva kaveri vai siihen toiseen jengiin kuuluva kaveri.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #83

Lievä epäilys on siihen, että kotikasvatuskulttuurilla saattaa olla osuutensa asiassa. Valehdella voi tiettyyn pisteeseen saakka kunnes jää kiinni "housut jalassa".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täytyypä katsoa mitä asiaa Vuoden vantaalaisella on.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006088197.html

Eiköhän se ollut siinä se SDP:n riveissä oleminen.. Valehteli siis suoraan.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Liekköhän on varaa erottaa, paikkaenemmistö on aika pieni. Entä jos Al-Taee ei luovu kansanedustajuudestaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Liekköhän on varaa erottaa, paikkaenemmistö on aika pieni.»

Kansanedustaja voidaan erottaa puolueesta tai eduskuntaryhmästä, mutta ei tehtävästään. Siksi SDP:lle olisi parempi jos al-Taee eroaa, jolloin joku toinen puolueen listalta nousee varasijalta kansanedustajaksi.

Saattaa hyvinkin olla, että kohu katsotaan SDP:n piirissä kestämättömäksi anteeksipyynnöstä huolimatta ja pyytävät al-Taeeta eroamaan. Melkein olettaisin, että tällöin myös eroaa.

SDP:n todellakin olisi vaikea erottaa al-Taeeta nykyisessä tasaväkisessä tilanteesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #78

Ei varmaankaan varaedustaja voi tulla demareihin tilalle, jos al Taee erotetaan demariryhmästä. Hän jää kuitenkin omana ryhmänään eduskuntaan. Tämä tietenkin edellyttäen, ettei myöhemmin eteen tule esim. oikeuden päätöstä, joka päättää kansanedustajan toimen tällä vaalikaudella.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #86
    «Ei varmaankaan varaedusta voi tulla demareihin tilalle, jos al Taee erotetaan demariryhmästä.»

Juuri tätä edellä tarkoitin. Siksi demareilla varmasti on suuri kynnys erottaa edustaja, varsinkin nykyisessä tasaväkisessä tilanteessa. Siksi on oletettavaa, että al-Taeeta ensisijaisesti pyydetään eroamaan, jos ongelma katsotaan niin suureksi. On vaikea nähdä, että hän tässä tilanteessa pitäisi paikastaan tiukasti kiinni ja jatkaisi eduskuntaryhmän ulkopuolella, vaikka sellaistakin on joissain puolueissa tapahtunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #88

Eipä taida demarit voida edes pyytää eroamaan kansanedustajan toimesta.

Kansanedustajan ero eduskunnasta ei ole mikään ilmoitusasia. Jos kansanedustaja pyytää itse eroa tehtävästään, täytyy pyyntö käsitellä eduskunnassa joka harkitsee, onko eroamiselle hyväksyttävä syy. Lopullinen ratkaisu tehdään täysistunnossa.

Noin kirjoitetaan mm. Kalevassa. Uutinen pohjaa luonnollisesti lainsäädäntöön.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kansanedusta...

Laajemmin kansanedustajan eroamisesta kirjoittaa US.

https://www.uusisuomi.fi/comment/200110

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #94
    «Eipä taida demarit voida edes pyytää eroamaan kansanedustajan toimesta.»

Tottakait voivat pyytää, mutta toki se menee sitten tuon eroprosessin kautta jos al-Taee itsekin katsoo sen tilanteessa parhaimmaksi.

Eropyyntöihinkin toki suhtaudutaan nihkeästi. Pyyntöihin on kuitenkin suostuttu aika kevyestikin silloin, kun edustaja on pyrkinyt siirtymään tai jatkamaan toisessa tehtävässä, kuten Stubbin siirtyminen Euroopan investointipankkin varapääjohtajaksi tai Paula Lehtomäen pysyminen valtiosihteerinä.

Sikäli, kun prosessi on raskas, kynnys eroamisellekin – ja sen pyytämiselle – voi varmasti olla varsin korkealla.

Voi kuitenkin olla, että anteeksipyyntö katsotaan riittäväksi. Onhan tuollainen tunnustus nyt aika poikkeuksellisen avoin Suomen poliittisessa historiassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#70. Kommenttisi on täysin käsittämätön. Ymmärrän CMI:n harmituksen, mutta kerrassaan mikään missään al-Taeen tänään kertomassa ei viittaa siihen, että SDP:n eduskuntaryhmällä ei olisi täysi syy luottaa häneen tulevalla vaalikaudella.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"täysi syy luottaa"

Siis miten voi luottaa henkilöön joka valehtelee suoraan, eikä pelkästään valehtele, vaan osoittaa toisen henkilön valehtelemalla valehtelijaksi.

Tietysti jos eivät erota, niin veikkaan että tämä näkyy puolueen luotettavuudessa. Meneekö politiikka (Pelaamine) oman luotettavuuden/rehellisyyden ohi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei demarit al-Taeeta erota. Viite: Ojalan laskuoppi.

40 - 1 = 39

Jos demarit menettää ryhmästään jäsenen, se on edelleen eduskunnan suurin ryhmä, jaetulla sijalla. Sen mandaatti hallituksenmuodostajana muodostuu kyseenalaiseksi. Se antaisi persuille pontta nostaa Halla-aho hallitustunnustelijaksi oman kysymyslistansa kanssa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos demarit erottaisivat al-Taeen ryhmästä, niin olisivat he edelleen suurin puolue äänissä mitattuna ja vakiintuneen käytännön mukaan suurin puolue. Vaikka Al-taeen äänet vähennettäisiin demareiden äänipotista. Tämän tunnustan minäkin perussuomalaisena.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ja demariakat vielä palkitsivat ennen vaaleja tämän (entisen) rasistin, natsin ja homofoobikon Risto Rohkea - tunnustuksella.

”Demarinaiset pitää al-Taeen toimintaa rauhan ja vakauden vahvistamisessa rohkeana ja puheenvuoroja tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan puolesta esimerkillisinä, Demarinaisten puheenjohtaja kansanedustaja Tytti Tuppurainen painottaa." (https://demarinaiset.fi/rauhanneuvottelija-hussein...)

Voiko kakka enää enempää osua tuulettimeen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Al-Taee on kirjoittanut monenmoista. Viimeisimmät kirjoitukset ovat olleet suvaitsevaisia ja moniäänisen yhteiskunnan puolesta puhuvia.

Eihän demarinaisilla (akat-sanavalinnallasi ajauduit samaan kastiin, mistä al-Taeeta syytät) ole ollut tietoa siitä, että samainen al-Taee on tehnyt tehokasta katumusta ja muuttanut kirjoitustapaansa 180 astetta. Al-Taee ei olisi saanut tunnustusta vuosien 2011-2014 kirjoitustensa perusteella.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Todellakin, monenmoista on mies kirjoittanut...

Al-Taeen kanssa samaan kastiin kuulunen vasta kun kusetan porukkaa (työnantajaa, demareita ja äänestäjiä) mennen, tullen ja palatessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #90

Sinun pitäisi tosiaan vuosia kommenttisi kirjoittamisen jälkeen kierrellen kertoa, ettet muista tai ainakaan usko akoitelleesi ketään, et ainakaan demarinaisia.

Mutta alku on polkaistu. Nyt vain seuraaviin vaaleihin ehdolle SDP:n listalle, Virkkula. Me nostamme tämän kommenttisi esille sitten, kun sinua ollaan valitsemassa.

Mutta al-Taeesta olet oikeassa, Virkkula. Mikähän hänen kirjoituksistaan on hänen oma mielipiteensä...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, ei ole kyllä harrastanut sitä tehokasta katumusta, eikö se määritelmä vieläkään mene perille?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #93

Mikä lienee "tehokkaan katumuksen" aito määritelmä... Veikkaan että se on yli 95% suomalaisista vieläkin selittämätön mysteeri.. Lisätkää määritelmä vaikka wikipediaan, joka on monelle melkein jumala..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #98

Jussilalla on tehokkaaseen katumiseen juristin määritelmä:

"Yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen
Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

Jos rikoksessa on useita osallisia, yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen vapauttaa tekijän, yllyttäjän tai avunantajan vastuusta vain, jos hän on saanut myös muut osalliset luopumaan rikoksen täyttämisestä tai muuten kyennyt estämään tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen taikka muulla tavalla poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen toteuttamisessa.

Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, yrityksestä ei rangaista, jos rikos jää täyttymättä tai tunnusmerkistössä tarkoitettu seuraus syntymättä tekijästä, yllyttäjästä tai avunantajasta riippumattomasta syystä, mutta hän on vapaaehtoisesti ja vakavasti pyrkinyt estämään rikoksen täyttymisen tai seurauksen syntymisen.

Jos 1–3 momentin perusteella rankaisematta jäävä yritys samalla toteuttaa muun, täytetyn rikoksen, se rikos on rangaistava."

-Rikoslaki 5. luku § 2

Jussilan mielestä tehokas katuminen olisi toteutunut Halla-ahon tapauksessa vain, jos tämä olisi jättänyt Julkaise -nappulan painamatta.

Presidentti Niinistö ei, juristina, tuota rikoslain pykälää kunnioittanut tehokkaan katumisen kaiken kattavaksi yleismääritelmäksi. En siis minäkään.

Jussilaa harmittaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

Ei kannata käyttää termejä, joita ei ymmärrä, edes presidenttinä. Eikö se riittänyt sinulle sen jihadin osalta, kun siitä jaksoit islam-oppineena lässyttää, vaikka todellinen maailma osoittaa muuta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #103

Islam-oppineena? Minä? Kun olit islamin osalta metsässä, sinua valisti Myyryläinen, ainoa islamia ymmärtävä kommentoija täällä esiintyvistä keskustelijoista. Itse en sellaiseksi lukeudu.

http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274832-vas...

Tehokasta katumista koskeva kommenttini oli Majurin blogissa, jossa kerroin Majurin sotkeneen valtion ja kansanryhmän käsitteet keskenään. Al-Taee oli kirjoittanut amerikkalaisten kouluttaneen terroristeja. Majuri tulkitsi hänen tarkoittaneen amerikkalaisia kansanryhmänä. Al-Taee kirjoitti kuitenkin niin, että jokaisen piti ymmärtää hänen tarkoittaneen valtiota ja amerikkalaisia sotilaskouluttajia.

http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274856-...

Mutta kerrankos sitä ihminen erehtyy. Sinulle niin on käynyt ainakin kolmasti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #109

En stöddig liten jävel du är...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #111

Kyllähän se kirpaisee.

Ei kuitenkaan muistella pahalla, ehkäpä joskus minäkin erehdyn.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #114

Ei sinun lässytyksesi yhtään kirpaise. Pätemisen tarvetta sinussa riittää, vaikka muuten oletkin vaatimaton ihminen. Toisaalta sinulla on paljon syytäkin olla vaatimaton.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #115

Kylmän kahvin ja luontaisen vaatimattomuuteni ansiosta olen pirun hyvännäköinen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #109

Niemeläinen, älä lässytä asioita joista et mitään tiedä. Sinä et selitä mitä al-Taee on tarkoittanut ja mihin hän on viitannut. Sen voi tehdä vain al-Taee.

Aikuinen mies, eikö sinua yhtään hävetä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #113

Majuri, Helsingin Sanomissa oli uutinen 18.9.2014:
"YHDYSVALLAT LIITTOLAISINEEN on kouluttanut viime vuosina salaa jihadisteja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taistelevien kapinallisten riveihin. Suuri osa näistä sotilaista on sittemmin siirtynyt Isisin leiriin.

Der Spiegel -sanomalehden mukaan Yhdysvallat koulutti vuonna 2012 satoja syyrialaisia kapinallisia salaisessa koulutusleirillään Jordaniassa. The Guardian -sanomalehden mukaan paikalla oli myös brittiläisiä ja ranskalaisia kouluttajia.

Turkkilainen Aydinlik-sanomalehti puolestaan raportoi kesäkuussa, että Isisin sotilaita koulutettiin Yhdysvaltojen Incirlikin lentotukikohdassa Etelä-Turkissa. Ja Washington Postin mukaan Yhdysvallat, Ranska, Britannia ja Turkki kouluttivat tulevia Isisin terroristeja Libyassa sekä Etelä-Turkissa sijaitsevilla koulutusleireillään."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002762230.html

Sinä kirjoitit blogissasi, jonka otsikossa vaadit "Demari Hussein al-Taeen kirjoitukset tutkittava rikosoikeudellisesti" mm. seuraavasti:

"Perusmuotoisena tehty kiihottaminen kansanryhmää vastaan vanhenee 5 vuodessa. Kuvakaappauksen (18.12.2014) mukaan al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa, jotka ovat taas puolestaan murhanneet ihmisiä. Hän kyselee samalla, että miksi amerikkalaisiin pitäisi luottaa?"

http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274764-...

Hussein al-Taee oli siis kirjoittanut tasan 3 kuukautta Hesarin jutun jälkeen kirjoituksen, jossa mainitaan lähestulkoon sama asia kuin Hesarin jutussa. Hesari käyttää kouluttajista nimitystä "Yhdysvallat" ja al-Taee "amerikkalaiset". Kumpikaan ei tarkoita oikeasti amerikan kansa - nimistä kansanryhmää, vaan valtiotoimijoita: sotilaita, sotilaskouluttajia tai ehkä jopa CIA:ta.

Kyllä sinua voi harmittaa kiukunpuuskassa kirjoittamasi yskökset. Mutta, hyvä mies, älä nyt minulle, omasta erheestäsi, vihoittele.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #93

Presidentti Niinistöllä on sama tulkinta tehokkaasta katumuksesta kuin itselläni. Al-Taee katuu kyllä tarpeeksi tehokkaasti:
https://www.rauhantaee.fi/blogi/hussein-al-taeen-a...

Minulle kyllä riittää Halla-ahon anteeksipyyntökin osoittamaan riittävän tehokasta katumista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kolme tuntia sitten facebookissa...

https://twitter.com/SebastianTyne/status/112288048...

Ja nyt huudetaan hoosiannaa, kun pyysi anteeksi, että kusetti kaikkia mennen tullen. Hohhhoijaa...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Poliisi ja tuomioistuinlaitos antanee asiasta päätöksen aikanaan.

Joka tapauksessa anarkistinen,rasistinen ja toisen laidan islamistimies ei nauti suomalaisten luottamusta enää koskaan - toivottavasti.

Demareillahan on vanha historiallinen perintö vaikuttaa julkiseen ( YLE ) ja oikeuslaitoksen mielipiteeseen ( Koiviston konklaavi ja tapaus Sundqvist ) lakien hämärillä puolilla ?

Nyt kyllä perusdemarimummoa,- joka on suurin puolueen äänestäjäryhmä- hävettää taas seuraaviin vaaleihin asti.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kundi töppäsi ja sillä siisti. Ei ole edes kovin järkevää jutun tässä vaiheessa yrittää valkopesua. Meinaan vain onko kaikki luurangot jo saatu ulos. Mikäli jotain vielä löytyy....

Se mikä laittaa miettimään on siinä miten ulkopuoliset tahot reagoivat piilossa tai julkisesti al-Taeen menneisyyteen Israel tai sitä lähellä olevat piirit ovat jo todenneet hänen olevan "persona non grata" menikö oikein Max? Onko al-Taeesta jo mappi olemassa noitten 2014 kirjoitusten takia. Onhan sekin mahdollista. Voiko juttu saada kotikutoisen pöhinän lisäksi laajempaa kansainvälistä kiinostusta.

Voi olla turhaa mietintää mutta kuitenkin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onko sananvapaus Suomessa laskenut jo niin alas että siitä pitää erikseen pyytää anteeksi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On. Etkö ole huomannut?

Samat säännöt toki sitten kaikille. Mitään kaksinaismoralismia en jaksa katsella ilman puuttumista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Koskahan Halla-aho pyytää värikkäitä julkisia nuoruudenpäiväkirjojaan anteeksi vihreiltä naisilta, muslimeilta, homoilta, kreikkalaisilta ja Suomen somaleilta? Sitä odotellessa on hauska seurata tätä vouhotusta ja pöyristelyä mikä Husein al-Taeen ympärillä nyt on. Jotenkin tulee mieleen että joillakin on kaksoisstandardi.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ymmärrän oikein hyvin vahingonilon kun vaalien alla otettiin Arvo Pohjalaisesta täysi ilo irti.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Voi toki olla vain omaa kyynisyyttä, mutta en nyt välttämättä ostaisi sekuntiakaan anteeksipyyntöä tai selittelyä siitä miten oikeustoimikelpoisen aikuisen ihmisen ajatukset ovat radikaalisti muuttuneet juuri sillä hetkellä kun osuu tuulettimeen.

Jotenkin minulla on myös vaikeuksia uskoa, että Lamminpää uskoisi Halla-Ahon mahdolliseen anteeksipyyntöön yhtään sen enempää. Mistä päästäänkin kysymykseen, kenellä niitä kaksoisstandardeja oikeastaan onkaan. Ei ne antisemitistiset, rasistiset ja homofobiset kirjoitukset niin kauheita olekaan, kunhan niiden kirjoittaja ei vain ole perussuomalainen...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #112

Halla-aho katui jo kirjoituksiaan ja esittämiään ajatuksia.

Minulle katuminen riitti, vaikkei anteeksipyyntöä sisältänytkään, siihen, että hän voi jatkaa puhtaalta pöydältä. Ei Halla-aho kadu tuomion tuonutta kirjoitustaan. Halla-aho perusteli sitä sillä, että tuossa kirjoituksessa on edelleen pointtinsa. Tuo pointti oli (ymmärtääkseni) kritisoida kaksoisstandardeja siitä, että suomalaisia saa pilkata, muttei islamia.

Halla-ahon perustelun ohuudesta ja pointin vähäisyydestä huolimatta itse pidän Halla-ahon katumusta vakuuttavana. Ei Halla-ahonkaan tarvitse kasvojaan menettää katumuksen osoittamiseksi.

Al-Taeen muutos ei ole tapahtunut tuulettimen osumisen jälkeen. Hän on kirjoittanut monta kertaa esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen puolesta, joita on vuonna 2012 halventanut kirjoituksissaan.

Siksi pidän al-Taeen anteeksipyyntöä vilpittömänä. Olipa anteeksipyyntö vilpitön tai ei, pidän kovin hankalana ohitettavana sitä, että al-Taee valehteli useasti vihjaillen, että esitetyt kuvakaappaukset olisivat olleet väärennettyjä. Al-Taeen uskottavuus on melko lähellä nollaa, anteeksipyynnöstä huolimatta.

Halla-aho taas on uskottava, koska ei lähtenyt kiertelemään, mitä kirjoitti tai tarkoitti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Höpö höpö. Al-Taeen kirjoitukset olivat idioottimaisia ja hän tajusi sen itsekin. En ole huomannut että Halla-aho olisi kirjoitustensa idioottimaisuutta tajunnut. Saati hänen kannattajansa. Kukaan SDP:n kansanedustaja ei ole liioin yrittänyt selitellä että olihan niissä toki joku pointtikin. Semmoisia selittelyjä taas on Halla-ahon höpinöistä kuultu riesaksi asti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin? Juu, on sekin kirjoittanut typeryyksiä somaleista, homoista ja ties kenestä. Juutalaisista ei kai sentään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Katson parhaillaan Al-Taeen haastattelua tv::stä myötätuntoakin tuntien. Hänen asemansa ei ole nyt helppo. Uskoisin hänen nuoruudessaan sisäistäneen oman kulttuurinsa ajatukset, ja ne ovat edelleen hänellä jossain määrin liikaa pinnalla, mutta kuitenkin uskon myöskin ihmisen voivan muuttua.

Minusta hän kuvasi varsin hyvin, kuinka hän aikanaan kuuli median kautta jatkuvasti toistettavan Israelin syyllisyyttä ja omaksuneensa sen täysin muiden ympärillään olevien ihmisten tapaan. Näyttää siltä, että taidan olla ajatukseni ja uskoni kanssa aika yksin, mutta haluaisin kuitenkin luottaa toisen sanaan.

Vaikka se ehkä liian naivia onkin, mutta toisessa ympäristössä ja eri kulttuurien vaikutuksen avulla toki ihminen voi muuttua ja jopa vaihtaa ajatuskuvioitaan uuteen uskoon? Mihin muuten enää voisi sitten uskoa? Mediaanko? Haluaisin enemmän luottaa ihmiseen ja siihen mitä edessäni näen ja omin korvin kuulen. Näen aitoa katumusta ja myöskin syyllisyydentunnetta.

Media yrittää kuitenkin meilläkin jatkuvasti tuputtaa päättävien elimien ja politiikkojenkin juuri nyt vallassa olevia asenteita ja mielipiteitä kansan, eli valtaväestön päähän. Se on sitä median mielipiteenmuokkausta jolla saadaan oma toive ja tahto parhaiten taotttua köyhän ja tyhmän kansan ”omaksi ajatukseksi”.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta al-Taeen myöhempi toiminta ja esimerkiksi hänen kirjoituksensa seksuaalivähemmistöistä viime vuosien aikana tukevat hänen kertomaansa ja anteeksipyynnössä esittämäänsä.

Minulle vaikeinta on hyväksyä sitä, että hän valehteli ja vihjaili kuvakaappausten olleen väärennöksiä. Häpeää mies on varmasti tuntenut, mutta antaako häpeä oikeutuksen tuollaiseen valehtelemiseen.

Luottamus pitää jokaisen ansaita. Al-Taeella on pitkä matka edessään. Suurimmaksi osaksi omasta syystään.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jotenkin al-rauhanmies-Taeesta tuli aiemmin mieleen tämä lelurauhanmies Rami Adhamia koskenut uutinen (ei enää kun käry on käynyt):

HS:"Lelusalakuljettaja" Rami Adham ilkkui suomalaisia viesteissään – "Suomi rakentaa minulle patsaan"

".. patsaan Helsinkiin, ja kaikki itkevät"

Jos Rami ei olisi paljastunut (ullatus ullatus) siksi miksi paljastuikaan, olisin jopa hekotellut Ramin kanssa osuvaa kuvaustaan suomalaisista :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mietin miksi tuo lapsellinen "ullatus ullatus" kuulosti jotenkin tutulta. Mutta sehän olikin Jussi Halla-ahon kynästä. Eikös ollutkin?

Saa nähdä koska A-studio tekee erikoislähetyksen jossa hiillostetaan Jussia hänen vanhoista kirjoituksistaan. Voi olla että sitä saa odottaa pitkään. Vielä pitempään saa varmaan odottaa sitä että Jussi pyytää anteeksi typeriä kirjoituksiaan. Sagrada Familia ehtii varmaan ensin tulla valmiiksi ja demokraattinen oikeusvaltio Venäjälle.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Aiemmasta poiketen luvattiin toukokuulle lämmintä, mutta Lamminpään kohdalla hallan vaara näköjään pitää.

Oikeasti, noin pateettiseksi ei luulisi ihmisen dissonanssin päätyvän. Jotenkin se Halla-aho vain saadaan joka kommenttiin mahdutettua.

Ainakin minä olen vuosien aikana nähnyt lukemattomia kertoja Halla-ahoa kirjoituksistaan toimittajien taholta tentattavan. Mitä erilaisimmissa yhteyksissä. Ohjelmista erikseen ainakin Pressiklubin ja Enbusken show't muistan, ihmettelisin jos ei kertaakaan A-studiossa.

Ja ok, sovitaan että Halla-aho on 'ullatuksenki' formuloinut. Minullaei riitä pätevyys sanomaan, mistä kyseinen sana alunperin peräisin on, mutta melko vahva muistikuvani on, että aikanaan ainakin teekkaripiireissä ko. sanaa käytettiin. Eipä se ole vaatinut muuta kuin kahden vokaalin vaihtamisen niille eniten sukua oleviin toisiin vokaaleihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #131

Toivonen ei nyt tajua pointtia. Al-Taee kertoo häpeävänsä niitä ennakkoluuloja, ajatuksia ja kieltä, joita hän on käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista ja muista ihmisryhmistä. Juutalaisia lukuun ottamatta Halla-aho on solvannut noita kaikkia (tosin shiioja yhtä lailla kuin sunneja), mutta ei ole kertonut häpeävänsä tai katuvansa mitään. Voi olla että Halla-aho on napannut ullatuksen teekkareilta, mutta hänen blogistekstissään olen siihen törmännyt. Muitakin sellaisia lapsellisuuksia tyyliin ÄBÄLÄWÄBÄLÄ siellä on jotka olisivat ehkä paremmin paikallaan teekkarihuumorina kuin vakavasi otettavan aikuisen miehen kirjoituksissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Al-Taee on tyypillinen demari.

Ei sitä ole ollut kuitenkaan tapana täällä Suomessa näin vuolaasti pyydellä anteeksi julkisuudessa.

Ilmeisesti jokin erilaiseen kulttuuriperimään liittyvä juttu tässä taustalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Millainen on tyypillinen demari? Muistaakseni Halla-aho kirjoitti joskus, että hänen on vaikea kuvitella niljakkaamaaa otusta kuin sodiaalidemokraatti. Erityisen inhottava alalaji on pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Onnea vaan hallitusyhteistyölle Rinteen kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tyypillisen demarin prototyyppi on al-Taee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #139

Jaha, siis Irakissa syntynyt metallimies. Eiku ei se ollutkaan metallimies. No vähän niin kuin Jutta Urpilainen... eiku... sovitaanko ettei puhuta prototyypeistä mitään, niin säilyy joku tolkku tässäkin ketjussa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

FINNISH MP UNDER FIRE FOR COMPARING ISRAEL TO ISIS
Dr. Efraim Zuroff, the head of the Jerusalem office of the Simon Wiesenthal Center, told the Jerusalem Post on Sunday: “This guy [Hussein al-Taee] is obviously an antisemite.”
BY BENJAMIN WEINTHAL APRIL 28, 2019 22:55

Zuroff dismissed al-Taee’s apology as “facile” and said al-Taee’s rhetoric is “hardly the way to resolve any conflict” with respect to his work for CMI. The antisemitism expert Zuroff added it is hard to understand how al-Taee “can be a member in good standing of the Finnish social democrats or any member in good standing” of any social democratic party.

https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Finnis...

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Asia on tältä osin käsitelty loppuun ja kommentointi on suljettu.

Toimituksen poiminnat